linkedin derece nedir

Linkedin Derece Nedir?

Linkedin Derece Nedir, Ne İşe Yarar? Öğrencilikte Kullanımı Nasıl Olmalı?

Linkedin, tek düze özelliklere sahip değildir. 1-2-3 gibi farklı dereceleri vardır. Sizin Linkedin ağınızda olan kişilerin ağında olan kişiler arasındaki bağlantıya derecelendirme denir. Yani Arkadaşlarımın arkadaşları diyerek özetleyebiliriz.

Linkedin öğrenciler arasında da popüler olmaya başlamıştır. Gelecek kaygısını en aza indirmek için öğrenci profilini doğru bir şekilde oluşturmak gerekiyor. Böylece daha eğitim sırasında kendinize en uygun işe sahip olabilirsiniz.

Linkedin Derece

word image 1

Linkedin, çok ayrıntılı bir ara yüze sahiptir. İş arayanların en dikkat ettiği nokta derecelendirmedir. Hangi okuldan mezun olduğunuzdan ziyade uzmanlığınızın ne olduğu önemlidir. O alandaki eğitimleriniz, tecrübeleriniz, projeleriniz işverenler tarafından detaylı incelenir. Derece sizin iş hayatınızda ne kadar iyi olabileceğinizi gösteren bir kıstas olabilir.

Tabii, ben buraya bir şeyler sallayayım, derece falan ne bilecekler diye düşünmeyin, dürüst olun. Linkedin derece bölümünü doldururken; staj ve iş yaşamınızdaki bütün yaptıklarınızı, ne gibi yetkinliklerinizin olduğunu ayrıntılı şekilde yazın. Kendinizi işverenin yerine koyun, nasıl bir açıklama sizi etkilerdi? Yaptığınız işler çok iyi olsa da etkili anlatım olmadan işe yaramayabilir. Projelerinizin çalıştığınız yere ne gibi katkılar sağladığını anlatabilirsiniz.

Öğrencilikte Linkedin Nasıl Kullanılır? Doğru Profil Doldurma

Linkedin bir iş ağı, ben bir öğrenciyim, ne işe yarar ki? Diye düşünmeyin. Genelde üniversitenin son senesinde kayıt işlemleri artsa da siz ilk yılından itibaren kayıt olabilirsiniz. Neticede, bazı üniversiteler öyle kaliteli eğitim veriyor ki, öğrencilerine daha 1. Sınıftan teklifler gelmeye başlıyor.

Üniversitenizin kalitesinden ziyade sizin harcadığınız emek de önemli. Aldığınız eğitime ek olarak kendinizi geliştirip farklı projelerde yer alırsanız yine Linkedin’de dikkat çekmeyi başarabilirsiniz.

Linkedin’de öğrenci olarak profil doldurma işlemi yaparken sadece iş bulmak amacı gütmeyin. Burada tanıştığınız kişiler sayesinde derecenizi, uzmanlığınızı katbekat artırabilirsiniz. Her katıldığınız etkinlik sonrasında katılımdaki kişileri ekleyerek ağınızı genişletin. Böylece 1.2. ve 3. Derece bağlantılarınızın sayısı her geçen gün artmaya başlayacaktır.

Linkedin profilini bir CV gibi düşünün. Fotoğrafınız arkadaşlarınızla paylaştıklarınızdan olmamalı. İlk öğretimden başlayıp bütün eğitimlerinizi, projelerinizi, sunumlarınızı, katıldığınız kursları, aldığınız sertifikaları, gönüllü olarak yaptığınız işleri, bildiğiniz dilleri ve hobilerinizi detaylı şekilde doldurun.

Linkedin’e kayıt olan kişiler, projelerini paylaşırlar. Bu da üniversite öğrencilerine bir rehber olur. Yapılan iş size fikir verir, siz belki de daha iyisini yaparsınız. Aynı şekilde, siz yaptığınız işleri paylaşarak uzman bir kişinin dikkatini çekebilir, iş teklifi dahi alabilirsiniz. Kendinize özel bir siteniz varsa projelerinizi orada detaylandırıp Linkedin üzerinden paylaşabilirsiniz.

Linkedin’de Genel Anlamda Neler Yapılır?

Linkedin sadece CV doldurup iş bulacağınız alan değildir. Neler yapılır diye sorarsanız neler yapılmaz ki? Diye cevap verebiliriz.

  • Profil doldurmak birçok siteye göre daha basittir,
  • Sizinle aynı işi yapan kişileri izlemeye alabilir, fikir edinebilirsiniz,
  • Sadece bölgesel değil, uluslararası etkinliklere dahil olabilir, onların projelerini görebilirsiniz,
  • İş hayatındaki yenilikleri ilk siz öğrenebilirsiniz,
  • En iyi öğrenme şekli tartışmadır, bu tür etkinliklere katılabilirsiniz,
  • Facebook, Twitter, Instagram paylaşımlarınızı Linkedin’de yayımlayabilirsiniz,
  • Bir paylaşımda yardım isteyen kişilere destek olabilir, siz de onlardan destek isteyebilirsiniz,
  • İşinin ehli kişileri ağınıza ekleyebilirsiniz,
  • Kendinize en iyi işi bulduğunuz gibi yakın arkadaşlarınıza da bu konuda yardımcı olabilirsiniz.

Linkedin derecelendirme, öğrenci profili oluşturma ve Linkedin üzerinden neler yapılır gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Aklınıza takılan soruları yorum yazarak bize iletebilirsiniz.