Facebook Türkçeye Nasıl Çevrilir?

Facebook Türkçeye Nasıl Çevrilir?

Facebook Türkçeye nasıl çevrilir sorusunun bu kadar sık gündeme gelmesi son zamanlarda yaşanan sistemsel bir aksaklıktan meydana geliyor. Bu aksaklık dönemsel olarak Facebook kullanıcılarının başına geldiği için son derece popüler bir hal aldı. Aynı zamanda pek çok kişi bunun çözümünü merak etse de kalıcı bir çözüm bulamadığını dile getiriyor. Global bir sosyal medya devi olarak çok sayıda dil desteği bulunduğundan Türkçe dili desteklediğini vurgulamadan geçmeyelim.

Olası bir sorunla karşılaşıldığında ise ilk göze çarpan detay zaman akışı oluyor. Duvarda paylaşılmış içerikleri gezerken günler İngilizce gözükürken aynı zamanda gönderi değil post, beğeni değil like, yorum değil comment, paylaş değil share ifadelerini görebiliyorsunuz. İşte bu noktada anlaşılıyor ki Facebook dili İngilizce oldu.

Bunu düzeltmek için çoğunlukla ayarlar üzerinden dil seçimi yapmak gerekiyor. Keza sistem dilini kullan seçeneği işaretli olduğunda sisteminiz Türkçe olsa dahi İngilizce olarak Facebook kullanmak zorunda kalabiliyorsunuz. Facebook dilini Türkçe yapma adımları için şu şekilde ilerlemeniz gerek.

  • Facebook hesabınıza girdikten sonra sağ üst köşedeki simgeye tıklayarak Ayarlar bölümüne geçin.
  • Dil sekmesini açın ve dili seçin ile devam edin.
  • Burada eğer sistem dilini kullan işaretliyse bunun yerine Türkçe seçerek devam edin.
  • Kaydederek çıktığınızda Facebook dili Türkçe olacaktır.

 

Yine de bazı dönemlerde yaşanan teknik sorunlardan ötürü bu ayarlamayı yapanlar dahi Türkçe ile karşılaşamayabiliyor. Bu süreçte beklemek ve Facebook tarafından yapılan anlık düzeltmeleri takip etmek önem arz ediyor. Keza Facebook dil değiştirme işlemine rağmen düzelmeyen yabancı dil sorunu için uygulanabilecek alternatif bir çözüm bulunmuyor.

 

Facebook İngilizceden Türkçeye Çevirme Mobil

 

Facebook İngilizceden Türkçeye geçmek için dil seçeneğini değiştirme alternatifini kullanıcılarına sunuyor. Fakat burada diğer diller arasında da geçiş yapmak gibi bir özgürlüğünüz olduğu için ayarlar kısmından bunu rahatlıkla yapabiliyorsunuz. Kendi isteğiniz doğrultusunda değil sistemsel bir sorundan kaynaklı olarak Türkçe seçeneği kaybolduysa, direkt olarak Facebook İngilizce ya da farklı bir dil olarak başlıyorsa bunun çözümü yine sistemsel güncellemeler olacaktır.

 

Ancak mobilde dil seçeneğini değiştirmek için yine de ayarlardan ulaşmanız gereken menüyü şöyle açıklayabiliriz.

  • Facebook hesabınıza mobil olarak giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan üç noktaya tıklayın.
  • Aşağıya inerek güvenlik ve ayarlar menüsüne girin.
  • Dil sekmesi altından dil seçimi diyerek Türkçe seçeneğini işaretleyin.
  • Burada sistem dilini kullan ile otomatik olarak Türkçe ayarın algılanmasını sağlayabilirsiniz. Fakat sistem güncellemeleri sürecinde bu İngilizce olmasına sebep olabilir.

 

Facebook dilini Türkçeye çevirme aşamasında sorun yaşayanların çok büyük bir çoğunluğu sistem dilini kullan seçeneğini tercih ediyor. Direkt olarak Türkçe tercih edilmesi ise Facebook İngilizce gözüküyor sorununun en temel çözümüdür.

 

Facebook Türkçe Ayarlanmıyor Ne Yapmalıyım?

 

Bu durumda yapılabilecek kullanıcı kökenli bir değişiklik bulunmuyor. Eğer ayarlardan dil seçimine geçerek mobil ya da masaüstü olarak Türkçe seçimi yaptıysanız direkt olarak uygulama kökenli bir sorunla karşı karşıyasınız demektir. Aynı zamanda bu problem çoğunlukla kullanıcıların çok büyük bir kısmını etkilediği için yapmanız gereken şey beklemekten ibaret. Facebook dil sorunu genellikle birkaç saat içerisinde kendiliğinden çözümleniyor.

Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları

Sıkça Sorulan Sorular

Facebook Türkçeye Nasıl Çevrilir?

Facebook Türkçeye çevirme için; Sağ üst köşeden “…” – Ayarlar – Dil sekmesi – dil seçin ve ardından Türkçeyi işaretleyin. Giriş çıkış yaparak çevirme işleminin gerçekleşip gerçekleşmediğini kontrol edebilirsiniz.

Facebook Türkçe Olmuyor Sorununun Nedeni?

Facebook ayarlar bölümünden dili Türkçe yaptıktan sonra telefonu ya da hesabı aç kapa yaptıktan sonra da Facebook Türkçe olmuyorsa muhtemelen sistemsel bir sorundur. Bir süre bekleyin, bazen düzelmesi uzun sürebilir.